Trump ameninţă cu o intervenţie în Coreea de Nord: “Dacă China nu o va face, vor interveni SUA” –

Statele Unite sunt “încrezătoare” în abordarea Chinei faţă de criza nord-coreeană, dar vor interveni în cazul în care va fi necesar, a declarat joi preşedintele Donald Trump, citat de site-ul Politico.com, 

“Am mare încredere într-o abordare adecvată a Chinei faţă de Coreea de Nord”, a transmis Donald Trump prin Twitter joi dimineaţă. “În cazul în care China nu va putea face acest lucru, vor interveni Statele Unite şi aliaţii acestora”, a atras atenţia Donald Trump.

Donald Trump a renunţat la acuzaţiile privind presupuse activităţi chineze de manipulare monetară, explicând că i-a oferit preşedintelui Chinei, Xi Jinping, posibilitatea unui acord comercial bilateral favorabil, în schimbul ajutorului în gestionarea ameninţării nord-coreene. “Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord”, a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu liderul de la Beijing.

“Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni”, a explicat Donald Trump.

Liderul Statelor Unite a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

Sursa:

www.realitatea.net