Theresa May: Gradul de alertă teroristă, ridicat la cel mai înalt nivel. Atacurile pot fi iminente/ 1000 de soldaţi vor păzi obiectivele majore din Londra. Parlamentul, închis publicului

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a fost ridicat nivelul de alertă teroristă la pragul “critic”, în urma atentatului terorist de la Manchester, informează BBC.

“În Marea Britanie, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la cel mai înalt grad- “critic”, însemnând că atacurile ulterioare pot fi iminente”, a declara Theresa May, potrivit BBC.

Decizia a fost luată după ce investigatorii nu au putut să excludă faptul că suspectul Salman Abedi a acţionat singur. Urmează ca forţe militare să fie dislocate în puncte-cheie. Acestea vor fi prezente la evenimente precum concerte şi vor acţiona la îndrumarea ofiţerilor de poliţie.

În noaptea de duminică spre luni, zeci de mii de persoane au fost martore la tragedia de pe Manchester Arena. Bilanţul victimelor a ajuns la 22 de morţi până acum şi peste 59 de răniţi, în urma atentatului sinucigaş ce a avut loc la finalul concertului artistei americane Ariana Grande.

Trupe militare vor păzi o serie de obiective majore din Londra, inclusiv reşedinţa premierului

Poliţia a anunţat că va suplimenta numărul de agenţi desfăşuraţi pe străzile Londrei, iar 1000 de soldaţi vor păzi o serie de obiective majore din capitala britanică, informează Reuters.

“Forţele militare vor opera sub comanda Serviciului de Poliţie Metropolitană, pentru a asigura paza statică la o serie de obiective cheie”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de poliţie.

Printre obiectivele care urmează să fie păzite de militari se numără Palatul Buckingham, ambasade, Palatul Westminster şi Downing Street 10.

Aceste măsuri au fost luate ca urmare a atacului terorist petrecut luni seară la un concert desfăşurat la Manchester. Atentatul s-a soldat cu cel puţin 22 de morţi şi 119 răniţi.

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, a anunţat că până la 3.800 de militari ar putea fi desfăşuraţi pe străzile oraşelor din Marea Britanie.

Sursa

http://www.mediafax.ro