Poliţiştii protestează de ziua lor, în faţa MAI şi la Guvern. Vor salarii mai mari

10.000 de poliţişti, vuvuzele, fluiere şi o singură revendicare majoră. Se întâmplă la Ministerul de Interne, unde agenţi şi ofiţeri din toată ţara protestează chiar de Ziua Poliţiei Române. După două zile de negocieri, în care li s-a promis dublarea salariilor, poliţiştii spun că le este podul plin de cuvinte frumoase şi vor de acum fapte concrete.

 Mii de poliţişti protestează la această oră în Capitală. Sunt nemulţumiţi că de opt ani primesc doar promisiuni în ceea ce priveşte creşterea salariilor. Astăzi este chiar Ziua Poliţiei Române, aşa că oamenii legii au decis să iasă în stradă, în faţa Ministerului de Interne.

“Momentan nu cred că mai avem nicio speranţă. Doamna Olguţa schimbă în fiecare zi. Guvernul Grindeanu nu zice nimic. Luptăm singuri pentru drepturile noastre. Dumneavoastră, dacă vă duceţi acasă, ce le spuneţi copiilor? Că tati aduce altă dată bani şi pâine acasă? Dacă ai credite la bancă şi ai întârziat câteva zile, îţi ia casa”, spune Nicolae Ţiu, vicepreşedinte SNPPC.

Protestatarii suflă în vuvuzele și agită pancarte pe care scrie “Peste 60% din angajații MAI au salariul minim pe economie”, “Modernizați sediile posturilor de Poliție”, “Vrem o lege de salarizare echitabilă”, “Vreți să oferim servicii europene cu salarii de doi bani?” și strigă, la unison “Carmen, vino încoa´, salută Poliția”.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi PRO LEX organizează, sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, un miting în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Mitingul va fi urmat de un marş până în Piaţa Victoriei.

“Mulţi membri ai celor două sindicate, atât din ţară, cât şi din Bucureşti, dar şi poliţişti neafiliaţi ori afiliaţi altor sindicate, au început deja să-şi anunţe prezenţa pentru sâmbată, 25 martie. Mitingul se va desfăşura între orele 10:00 şi 12:00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16:00”, arată un comunicat remis vineri AGERPRES.

Poliţiştii solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20% şi calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate) la salariul funcţiei de bază, de la 1 aprilie 2017.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100% (faţă de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, relatează Agerpres.

Sursa Articol:

www.realitatea.net