Cât costă un CSCS card?

Care este costul real a unui CSCS card?

Acesta intrebare cred că îl frământă pe fiecare în momentul când vi se cere o sumă destu de frumușică atunci când decideți să obțineți un card CSCS și incepeți a consulta prețurile la diferite companii. Despre cât va costa, pentru ce plătiți, despre ce cheltuieli unele companii preferă să vă spuie în ultimul moment. Ce riscuri sunt? și despre alte amănunte vom vorbi în acest articol

Înainte de a răspunde la aceste întrebări să ne lămurim întâi din ce etape este alcătuit acest process. Pe site mai sunt articole dedicate temei cardurilor CSCS, pentru a întelege mai bine ce este CSCS și de ce aveți nevie de el citiți articolul “Cum sa aplici pentru un CSCS card” si “Cum sa aplici pentru Laborer card? “

Pe siteu official cscs.co.uk aceste etape sunt descrise, însă foarte pe scurt,  iar unele aspecte sunt atinse doar superficial fără a intra în detalii. Anume despre aceste detalii ași vrea să vă vorbesc în acest articol.

Pe site-ul official se spune că CSCS este o  organizație non profit și cică se încaseaza o taxă simbolică pentru organizarea examenului în mărime de £19.50 și costul cardului de £30. Pănă aici totul e clar, însă tot pe siteul oficial este menționat că dacă vi se cere o sumă mai mare decât cele menționate mai sus, tebuie să vă asigurați că ați inteles concret pentru ce servicii . Și anume despre acete taxe se vorbește cel mai puțin și despre care candidații află în mare parte abia la urmă  și din păcate aceste cheluieli sunt cele mai mari.

Așa dar pentru a fi admis la examenu de testare CSCS dvs. deja trebuie să fiți în posesia unui certificat care demonstrează că ați terminat un curs de calificare care corespunde cardului pentru care aplicați. În acest articol am să fac referință la condițiile de obținere pentru Laborer Card. Pentru acest tip de card trebuie să aveți la mână  ascultat cursul QCF Level 1 sau  SCQF Level 4 Award in Health and Safety in a Construction Environment. Aestea sunt niște traninguri care dureaza de obicei de la 5 la 7 ore unde vi se explică tehnicile de sercuritate pe un șantier. Și cum vă dați bine seama acest training nu este grauit. Mai mult, acest traning și constituie cheltuilile dvs. de bază. Costul acestui traning este diferit în depndență de compania care îl organizează. Deoarece aceste centre nu sunt  guvernamentale fiecare companie stabilește propria politică de preț. Chiar și în companii engleze costul acestor traninguri în dependență de diferiți factori, cum ar fi regiunea sau calitatea serviciilor ar putea ajunge de la 150 până la 200 de lire. În cazul în care veți decide să faceți training și să susțineți testul în limba engleză să țineți cont că înainte de traning trebuie să aveți cu dvs. toate materialile didctice în limba engleză pentru cursul care la-ți ales, care le puteți procura chiar de pe pe ebay.co.uk sau amanazon.co.uk,  în multe cazuri ele pot fi procurate chiar în centrelele unde veți trece trainingul. Aici ași vrea să fac o mică remarcă. Fiecare centru ar putea stabili niște reguli de oridin intern de ce materiale aveți nevoie în timpul traningului. Asa dar aflânduvă deja pe loc. ați putea fi pus în situația că veți fi nevoit să procurați chiar de la ei ceva materiale la prețul care vă va fi impus. Înainte de a vă înregistra la training întrebați la telefon despre toate cheltuielile suplimentare de așa gen care posibil veți fi obligați să le suportați.  Despre situația de mai sus am citit pe un forum unde un  domn scoțian  care arăta foarte indignat de felul cinic în care pe situri oficiale infromația era prezentată in culori atât de de roz și care pâna la sfârșit cu toate chetuielile suportate a ajuns la o sumă în jur de 290 lire pentru Laborer Card. Pentru un cenrtru englez vreau să menționez că e un preț foarte mare. Un alt risc de care trebuie să țineți cont este legat de nivelul dvs. de limbă engleză. Deși testele de la examen nu sunt complicate este foarte important ca în timpul trainingului să întelegeți foarte bine materialul. Deși constul examenului este de doar 19,50 în caz că nu treceți testul din prima, cu o rată de 47 din 50 de întrebări veți fi nevoit să suțineți testul repetat. Și respectiv constul examenului de aproape 20 de lire veți fi nevoiți să-l achitați din nou.

Vestea bună este că în ultimul timp au începu să apară centre de training și testare care oferă cursuri și examinare în limba română. Aceste centre sunt acreditate, legale iar actele eliberate de ei sunt valide si recunscute. De obicei centrele romane ofera toate serviciile în complex, de la training și până la susținerea examenului și eliberarea cardului. Iar difertenta de preț dintre cele Engelza și Române poate fi la aproximativ 30-50 de lire. Un neajuns al centrelor române este că de obicei ele nu oferă nivelui avansate de training cum ar fi pentru tip de card Academically Qualified Person” acest tip de card poate fi obținut doar cu studii în limba engleză la cel mai apopiat centru de locul dvs.de reședință.

Dar totuți când apelați singur fară nici o recomnadare de la o persoană care deja a beneficiat de serviciile acestor centre, întrebați dacă chiar ei nemijlocit prestează aceste servicii sau sunt intermediari. Si dacă sunt intermediari ce serviicii concret vă oferă și cu ce companii colaborează.