Autorul atacului din Londra, cetăţean britanic, prin naştere. Adrian Elms şi-a schimbat numele în Khalid Masood

Poliţia a făcut publică identitatea autorului atacului din Londra. Khalid Masood a murit împuşcat de poliţişti, după l-a înjunghiat pe unul dintre ofiţerii de pază de la Palatul Parlamentului, care , la rândul lui, nu a mai putut fi salvat. Masood este, prin naştere, cetăţean britanic. Acesta s-a născut pe 25 decembrie 1964 în Kent, mama sa fiind albă şi tatăl său, de culoare. Numele real al atacatorului este Adrian Elms, dar şi l-a schimbat în Khalid Masood, odată ce a îmbrăţişsat religia Islamului. Masood are un trecut infracţional bogat şi nu este prima dată când acesta atentează la viaţa cuiva, folosind drept armă cuţitul. Manifestările extremiste ale acestuia l-au adus, din baza de date de poliţiei, până în atenţia celor de la MI5, care, totuşi nu l-au considerat a fi o ameninţare.

După ce şi-a petrecut noaptea la un hotel ieftin în Brighton, miercuri, folosind o maşină închiriată, Khalid Masood a iniţiat sângerosul atac din Londra, pe Westminster Bridge şi la Palatul Parlamentului.

Potrivit The Telegraph, Massod le-ar fi spus celor de la Preston Park Hotel că “voi pleca din Londra, astăzi. Capitala nu mai e ce-a fost”.

În anul 2000, Masood i-a tăiat faţa cu cuţitul proprietarului unei cafenele din satul Northiam, Sussex, într-un scandal cu tentă rasistă şi a fost condamnat la 2 ani de închisoare. După un an de la eliberare, i-a tăiat nasul cu cuţitul unui bărbat care a avut nevoie de operaţie estetică, notează The Telegraph, fiind trimis din nou după gratii, pentru încă şase luni.

În anul 2004 s-a căsătorit cu o femeie de religie islamică şi în anul 2005 a lucrat în Arabia Saudită. Conform CV-ului, Masood avea o diplomâ în ştiinţe economice şi a ocupat funcţia de manager în cadrul unei firme, în Sussex. De asemenea, a obţinut şi o diplomă care îii permitea să predea engleză străinilor şi, în 2009, după ce s-a întors din Arabia Saudită, a devenit profesor la TEFL College în Luton. a locuit în acest oraş timp de doi ani, până în 2013. Foştii colegi şi vecini din Luton, şi-l amintesc drept un om politicos, familist – Masood are trei copii – un adept al portului tradiţional musulman. Familia se muta frecvent şi alegea să locuiască în cartiere cu populaţie preponderent musulmană.

Sursa articol

www.londonezul.co.uk